Tarih : 21.01.2024 - 10:37

‘Gayrettepe–Kağıthane’ Metro Hattı’nda geri sayım

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Ülkemizin en hızlı metrosu olmasının yanı sıra bir çok özelliği ile de ‘ilk’lerin, ve ‘en’lerin projesi olan ‘Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı’mızın son halkası olan ‘Kağıthane-Gayrettepe’ etabındaki çalışmaları tamamlama aşamasına getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Bakan Uraloğlu, İstanbul’da Gayrettepe- Kâğıthane Metro Hattı’nda yapılan çalışmaları yerinde inceledi ve Gayrettepe - Kağıthane arasında test sürüşü gerçekleştirdi. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Uraloğlu, “İstanbul ulaşım ana planı; İstanbul’un 1.100 kilometre metro hattına ihtiyacı olduğunu gösteriyor. Bu noktada da biz Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak adımlarımızı bu yönde atıyoruz. Yapımı devam eden projelerimiz bittiğinde şu anda İstanbul’daki raylı sistem ağı uzunluğu 338,5 kilometreden 394,2 kilometreye yükselecek.” dedi. 

KAĞITHANE-İSTANBUL HAVALİMANİ KESİMİNDE 5.15 MİLYON YOLCU TAŞINDI

Uraloğlu, 37,5 kilometre uzunluğundaki ‘Gayrettepe- İstanbul Havalimanı Metrosu’nun 34 kilometre uzunluğundaki ‘Kağıthane-İstanbul Havalimanı’ kesiminin açılışını yaptıklarını hatırlatarak, 2 gün sonra hattın hizmete girişinin 1.yılının dolmuş olacağını hatırlattı.  

Açılıştan itibaren 2023 yılı boyunca günde 112 sefer ile 8 istasyonda hizmet vererek; 5.15 milyon yolcu taşındığını ifade eden Uraloğlu, “20 dakika sefer sıklığı ile aylık ortalama 520 bin yolcu ağırladık. Hattımızın en yoğun kullanılan istasyonları toplam yolcunun yüzde 43 ile Kâğıthane ve yüzde 30’u ile İstanbul Havalimanı istasyonlarımız oldu.” şeklinde konuştu.

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar