Tarih : 19.08.2021 - 05:28

Koca: Üç doz aşı olanlar iki doz aşı olanlara göre daha iyi korunuyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısından sonra yaptığı açıklamada, Bilim Kurulu'nun okulların açılmasıyla ilgili rehberi hazırladığını belirterek okullarda yüz yüze eğitimin tek hedefleri olduğunu söyledi.

Virüsü tanıdıklarını ve aşı programının hızla devam ettiğini belirten Koca, virüsün mutasyona uğramasının beklenen bir durum olduğunu belirtti.

"Virüs aynı virüs, bulaşma yolları aynı yollar, aşıyla bağışıklık elde edilene kadar uyacağımız tedbirlerde bir değişiklik yok" diyen Koca, "Bizler sanki virüs yok olmuş gibi davranırsak hastalığın yayılması için tüm şartları sağlamış oluruz, eskiden atalarımız 'Soğuğa yiğitlik olmaz' derdi, emin olun virüse de yiğitlik olmaz" diye konuştu. 

Kimse tedbirlerden vazgeçmesin salgın bitmedi

Salgın hastalığı gündemden çıkarmanın gerektiğini belirten Koca, kalabalık ve kapalı ortamlardan uzak durarak maske, temizlik ve mesafe kurallarından asla taviz vermemek gerektiğinin altını çizdi. 

Üç doz aşı olmuş kişiler daha iyi korunuyor

Bakan Koca üçüncü doz uygulaması ile ilgili yapılan değerlendirmede 3 doz aşı olmuş kişilerin iki doz aşı olmuş kişilere göre daha iyi korunduğunu belirterek  "3 doz aşı olmuş kişilerin iki doz aşı olmuş kişilere oranla daha iyi korunduğu anlaşıldı. Ancak üç doz aşı olmaş vatandaşlarımızın aşı olmalarınını üzerinden henüz yeterli süre geçmiş değil." diye konuştu.

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar