Tarih : 17.08.2021 - 05:16

Pentagon: ABD askeri Kabil'de Türklerle çalışıyor

ABD, Türk askeri ve uluslararası ortakların sahada olduğu vurgulanan açıklamada, tüm askeri ve sivil uçuşların durdurulduğu bildirildi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, "ABD askeri güçleri, bölgeyi insanlardan temizlemek için Türk ve diğer uluslararası güçler ile çalışıyor. Bunun ne kadar süreceğini bilmiyoruz" diye konuştu.

AP, Uluslararası Kabil Havalimanı'nda bugün 7 kişinin öldüğünü duyurdu, bölgedeki kaynaklar ise 2 kişinini havalimanında ABD askerlerince vurularak öldürüldüğünü ancak ölenlerin Taliban üyesi olup olmadıklarının bilinmediğini bildirdi.

ABD, Kabil'e ilave 1000 asker daha gönderiyor

Pentagon Sözcüsü Kirby, Bakanlıkta basın mensuplarına yaptığı kısa açıklamada, ABD'nin Kabil'de sürdürdüğü tahliye operasyonuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kirby, Kabil'deki Amerikalıların ve ABD'ye destek olan Afganların tahliyesinin sağlanması amacıyla ülkeye ilave 1000 asker daha gönderme kararı aldıklarını ve tahliye işleminin güvenli bir şekilde yapılmasının tek amaçları olduğunu belirtti.

Sözcü, bu kararla ABD yönetiminin tahliye operasyonu için Afganistan'a gönderdiği ilave asker sayısının yaklaşık 6 bini bulduğunu ifade etti.

 

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar