Tarih : 31.07.2021 - 11:34

TOKİ selde olduğu gibi yangında yıkılan evleri 1 yılda yapacak

Tüm Türkiye’nin içini yakan yangın felaketinde tespit çalışmaları başladı. Toplam 2 bin 300 yapının zarar gördüğü belirtildi. Tespit çalışmasının bitiminde ise zarar gören yapıların yenileneceği açıklandı. Yöresel mimariye uygun yapılar 1 yılda TOKİ eliyle tamamlanarak hak sahiplerine verilecek.

ÜLKE genelinde çıkan yangın felaketi kontrol altına alınmaya çalışılırken bir yandan da hasar tespitleri yapılıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri eş zamanlı olarak Adana, Muğla, Osmaniye, Mersin, Aksaray ve Nevşehir illerinde çıkan yangınlarla ilgili olarak da sahada çalışmalarına başladı. İlk tespitlere göre, ülke genelinde 2 bin 300 yapının etkilendiği tahmin ediliyor. Edinilen bilgilere göre, TOKİ  hasar tespit çalışmaları bitiminden sonra yörenin dokusuna uygun köy evleri yapacak. Ahırı, müştemilatı ve deposuyla birlikte yapılacak köy evlerinin ihale ve proje çalışmaları 1 ay içerisinde tamamlanacak ve 1 yıl içinde teslim edilecek. Bakanlık, yangından zarar gören vatandaşa kentsel dönüşüm kapsamında kira ve eşya yardımı da yapacak.

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar