Tarih : 19.08.2022 - 04:15

150 bin baş sığır ithal edilecek

Tarım ve Orman Bakanlığı bugün (18 Ağustos) itibariyle erkek besilik sığır ithalatına ve erkek kasaplık toklu(koyun) ihracatına izin verdi. Koyun etine talep olmadığı için zarar eden yetiştiriciler besi süresi tamamlanmış koyunların canlı olarak ihracatına izin verilmesini istiyordu. Besilik sığır ithalatı ise önümüzdeki günlerde et fiyatlarının yükselmesini önlemek amacıyla yapılacağı iddia ediliyor.

Besilik sığır ithalatına ve kasaplık toklu(1-2 yaşındaki koyun) ihracatına aynı gün izin veren Tarım ve Orman Bakanlığı her iki konuda da duyurular yayınladı.

150 bin baş sığır ithal edilecek

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü’nden yapılan duyuruya göre erkek besilik sığır ithalatı toplam 150 bin baş ile sınırlı olacak. İthal sığırlar; Angus, Charolais (Şarole), Limousin(Limusin), Hereford, Belgium Blue (Belçika Mavisi), Piedmentosa, Aubrac (Obrak), Gasconne, Salers, BlondeD’Aquitane, Senepol, Braford, Brangus, Simental (Fleckvieh) ve Shorthorn ırkları veya bunların melezleri olarak belirlendi.

İthalat yapmak isteyen işletmelerin Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü’ne 31 Ağustos 2022 tarihine kadar başvurmaları gerekiyor. Bu tarihten sonraki müracaatlar değerlendirmeye alınmayacak.

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar