Tarih : 31.08.2021 - 05:41

21 bin TSK mensubunun orduyla ilişkisi kesildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kara Harp Okulu'nda Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ ihanet çetesiyle irtibatı olan yaklaşık 21 bin TSK mensubunun orduyla ilişkisinin kesildiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Milli Savunma Üniversitemizin öğrencileri, kıymetli misafirler sizleri selamlıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramınızı tebrik ediyorum. Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere zaferde katkısı olanları şükranla anıyorum.

Darbe girişiminin ardından kapsamlı bir reform gerçekleştirdik. TSK’nın ihtiyaç duyduğu personeli yetiştiren kurumları tekrar kurduk, kurumsal bütünlüğü sağladık.

Artık çok daha güçlü ve donanımlı bir eğitim öğretim sistemine sahibiz. Çağın ihtiyaçlarına göre öğrenci yetiştiren bir kuruma sahibiz. İftihar etmemiz gereken başarı öyküsü çıktı. Bu yıl itibari ile tüm sınıflar üniversitede eğitimlerini tamamlıyor.

 

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar