Tarih : 05.02.2023 - 06:24

5 bin KOBİ'ye 10 milyar liralık destek verilecek

KOSGEB Başkanı Kurt, "Ortak Finansman Desteği" programında çağrıya çıkıldığını belirterek, "10 milyar liralık bir kaynağı 5 bin KOBİ'mizin makine ekipman yatırımına, gençlere istihdam oluşturacak şekilde kullanımına sunacağız." dedi.

KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt, kalkınma ajanslarıyla yürütülen "Ortak Finansman Desteği" programı hakkında açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin 2023'te ihtiyaç duyduğu kapasitenin artırılması ve KOBİ'lerin kendi yatırım ihtiyaçlarının karşılanması için kalkınma ajanslarıyla yürütülen söz konusu programda çağrıya çıkıldığını ifade eden Kurt, "Bu program çerçevesinde Türkiye'nin her bölgesinde ajanslarla birlikte imalat sektöründe konu başlıkları belirlendi. Söz konusu konu başlıkları çerçevesinde KOBİ'lere sıfır faiz diyebileceğimiz bir oranla üst limiti 2 milyon 500 bin liralık kredi paketini hazır hale getiriyoruz." diye konuştu.

Kurt, programı Vakıf Katılım Bankası AŞ ile çalıştıklarını bildirerek, bankanın programa güçlü bir destek verdiğini söyledi.

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar