Tarih : 02.10.2022 - 10:14

6 milyondan fazla kişiye müjdeli haber!

AK Parti yönetimi TBMM takvimini, Aralık sonuna kadar EYT düzenlemesinin yasalaştırılması kapsamında planlıyor. EYT’liler, sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi, taşeronlar ve geçici işçilerle ilgili yapılacak düzenlemeler nedeniyle 6 milyondan fazla kişi bu konuda Meclis’te atılacak adımlara odaklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Maliye ve Hazine Bakanlığı hazırlıklarını sürdürüyor. 

Yeni yıla kadar geçecek sürede EYT’liler başta olmak üzere, sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi, taşeron ve geçici işçi statüsünde çalışanlar, Bağ-Kur ve SGK’ya tabi olarak prim ödeyenlerin arasındaki ‘Prim gün sayısı’ farkının giderilmesine ilişkin düzenlemelerin de bulunacağı bir torba teklifi Meclis’ten geçirilmesi bekleniyor. 

Mevcut mevzuatta, Bağ-Kur’lu emekli olmak için SGK’ya tabi çalışanlardan daha fazla prim ödüyor. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin de “Prim gün sayısındaki farklılık ciddi bir sorun. Bunu eşitlememiz lazım. Bunu eşitleyecek bir düzenleme yapacağız. Emekliliği hak etme şartlarını standardize etmemiz lazım” demişti.

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar