Tarih : 28.05.2023 - 09:21

ABD borç limitinde 'son dakika' anlaşması

Sadece ABD kamuoyu tarafından değil küresel piyasalar tarafından da yakından izlenen ABD borç limitinin yükseltilmesinde Başkan Joe Biden ve Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy arasında temerrüde günler kala prensip anlaşmasına varıldı. Anlaşma kapsamında borç limitinin 2 yıllığına artırılması öngörülüyor.

ABD Başkanı Joe Biden, borç limiti konusunda Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy ile prensipte anlaşmaya vardıklarını bildirdi.

Beyaz Saray ile Cumhuriyetçiler, ABD'de borç limitine yönelik alınan önlemlerin tükenerek ülkenin nakit sıkıntısı çekmesine günler kala prensipte anlaştı.

Biden, yazılı açıklamasında, bu akşam Temsilciler Meclisi Başkanı McCarthy ile prensipte borç limiti anlaşmasına vardıklarını aktardı.

Başkan Biden, anlaşmanın çalışanlar için kritik programları korurken harcamaları azaltan ve ekonomiyi herkes için büyüten önemli bir adım olduğunu ifade etti.

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar