Tarih : 29.12.2022 - 06:11

ABD'den Erdoğan itirafı: "Olmasaydı kıtlık çekecektik"

 

ABD merkezli düşünce kuruluşu Atlantic Council, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ukrayna-Rusya savaşındaki politikasını överek, "Olmasaydı kıtlık çekecektik" itirafında bulundu.

cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde başlatılan Tahıl Koridoru anlaşmasının yankıları kıtalar ötesinde sürüyor.

ABD menşeili politik düşünce kuruluşu Atlantic Council'in son sayısında yer alan '2023 yılında Ukrayna'da iyimser olmak için 8 neden' başlıklı tahlilde Türkiye'nin 'anahtar' rolü üstlendiği belirtildi.

Makalede Ukrayna Rusya savaşının önümüzdeki günlerde sonuçlanacağına yönelik görüş paylaşılırken, olası barış mütarekelerinin Türkiye'nin gözetiminde ve desteğiyle gerçekleşeceği vurgulandı.

"GENİŞ BİR BÖLGE KITLIK ÇEKECEKTİ"

Ankara'nın Moskova ve Kiev arasında yürüttüğü başarılı mekik diplomasisi sonucunda kıtlık tehlikesinin ortadan kalktığı belirtilirken, Tahıl Koridoru anlaşmasına ayrı bir parantez açıldı.

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar