Tarih : 01.03.2024 - 05:29

ABD Senatosu Türkiye'ye F-16 satışını onayladı

ABD Senatosu, Türkiye'ye F-16 savaş uçağı satışını engellemeyi amaçlayan bir karar tasarısını reddetti. Önerilen 23 milyar dolarlık anlaşma sadece jetleri değil aynı zamanda modernizasyon kitlerini de içeriyor. Cumhuriyetçi Senatör Rand Paul tarafından sunulan karar tasarısına karşı yapılan oylama 61'e karşı 10 olarak gerçekleşti.

Biden yönetimi, Türkiye'nin İsveç'in NATO ittifakına katılmasını desteklemesinin ardından satışı onaylamıştı. Senato'nun kararı, ABD-Türkiye savunma ilişkileri ve NATO'nun stratejik çıkarları açısından önemli bir adımı yansıtarak anlaşmanın ilerlemesine olanak tanıyor.

Anlaşmanın onaylanması, ittifakların ve savunma anlaşmalarının mercek altına alındığı ve NATO üyelerinin ittifakın kabiliyetlerini güçlendirmeye istekli olduğu bir döneme denk geliyor. F-16'ların satışı ve beraberindeki yükseltme paketleri muhtemelen Türkiye'nin hava kuvvetleri kabiliyetlerini arttıracaktır.

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar