Tarih : 01.09.2022 - 04:38

ABD ve Avrupa'da elektrik fiyatı 10 kat zamlandı

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı işgal girişimi sonrası uygulanan ambargolar sebebiyle enerji krizi başladı. Avrupa'da elektriğe 10 kata varan zamlar gelirken ABD’de ise vatandaşlardan elektrikli arabaların şarj edilmemesi istendi.usya'nın Şubat ayında Ukrayna'ya yönelik başlattığı işgal girişimi sonrası ABD, Kanada, İngiltere ve Avrupa Birliği ülkeleri Rusya'ya çok sert ekonomik yaptırımlar ve ambargoları uygulamaya koydu. 

AMBARGOLAR İLK ÖNCE KENDİLERİNİ VURDU

Çok önemli bir enerji ihracatçısı konumunda Rusya'ya yönelik atılan bu adımlar başta enerji olmak üzere emtia fiyatlarında sert yükselişleri de beraberinde getirdi. Tüm dünyada elektriğin büyük çoğunluğu başta Petrol, doğalgaz ve kömür olmak üzere fosil yakıtlar tarafından elde edilirken, ambargoların yol açtığı enerji krizi ilk Avrupa'yı vurdu.

Kışı geçirmek için doğal gaz depolarını doldurmaya çalışan Avrupa, diğer yandan da artan enerji fiyatlarından dolayı faturalara zam üstüne zam yansıtmak zorunda kalıyor. 

Örneğin Finlandiya’da elektrik faturalarına 10 kat zam yapıldı. Bu zamlar sonrası ise birçok küçük işletmenin kepenk kapatmak zorunda kalabileceklerini söyleniyor

 

 

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar