Tarih : 11.03.2023 - 05:35

Adana'da fabrikalar üretime yeniden başladı

 

Depremin en çok hasara neden olduğu illerden Adıyaman'da Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) fabrikalardan 30'a yakını üretime yeniden başladı. Öte yandan Kahramanmaraşlı üretim tesislerinde çalışanların yüzde 30’u işlerine geri döndü.Adıyaman'da deprem nedeniyle üretime ara verilen OSB'deki fabrikaların açılması için çalışmalar sürüyor.

Depremlerin yaşandığı 6 Şubat'tan bu yana üretimin tamamen durduğu 201 işletmenin yaklaşık 30'unda hazırlık çalışmalarının ardından yeniden üretim başladı.

Adıyaman OSB Başkanı Abdulkadir Çelenk, yaptığı açıklamada, depremden önce OSB'de 22 bin kişinin istihdam edildiğini söyledi.

"201 işletmemiz var. 25 ile 30 arasında işletme yüzde 30 kapasiteyle çalışmaya başladı. Diğerlerini de ayağa kaldırmaya çalışıyoruz." diyen Çelenk, kentin normale dönmesi için büyük çaba sarf edildiğini dile getirdi.

Tam kapasite üretim için işçinin barınma sorununun çözülmesi gerektiğini anlatan Çelenk, şunları kaydetti:

"OSB'nin içinde konteyner kenti oluşturabilirsek yüzde 50 kapasite seviyesine getirebiliriz. Adıyaman'ın normal hayatına dönmesi için OSB'nin mutlaka faaliyete geçmesi lazım. Eğer bu olmazsa kazandıklarımızı kaybederiz. Çünkü depremden önce çok iyi bir ivme kazanmıştık. Hedefimiz bu sene istihdam sayısını 27 bine çıkarmaktı. İşsiz sorunumuz çözülebilir durumdaydı. İşi olmayan kalmayacaktı. Deprem oldu diye bundan vazgeçmeyeceğiz. Aynı hedeflerle aynı yere gelmeye çalışacağız. Başarmak için çaba sarf etmek zorundayız. Az hasarlı olan işletmeler hemen hasarlarını giderdiler. Çok hasarlılar da devletten kredi bekliyorlar. Yeniden hayata döneceğimize eminim. Hayata yeniden tutunmak zorundayız. Yeniden başlamak zorundayız."

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar