Tarih : 17.02.2023 - 06:00

Afet bölgesinde zincir marketlerde büyük kayıp

Deprem bölgesindeki mağazalarında hasar tespit çalışmalarına devam eden zincir marketlerden Şok 250, Bizim Toptan 4, Carrefoursa iki, Migros 66 adet mağazasının depremden etkilendiğini duyurdu.

Ulusal zincir marketler, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 10 ildeki mağazalarına yönelik hasar tespit çalışmalarına başladı. Şuana kadar hasat tespit çalışmalarına ilişkin açıklama yapan zincir maketlerden Şok 250, Bizim Toptan 4, Carrefoursa iki, Migros 66 adet mağazasının depremden etkilendiğini duyurdu.

MİGROS’UN 66 MAĞAZAMIZ KULLANILAMAZ DURUMDA

Migros, depremden etkilenen 10 ilde sahip oldukları 228 mağazadan 66'sının kullanılamaz durumda olduğunun değerlendirildiğini açıkladı. Migros Ticaret A.Ş, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) açıklamada bulundu. Şirketin açıklamasında 31 Ocak 2023 itibarıyla ülke genelinde 2 bin 927 mağazalarının bulunduğu ve depremden etkilenen 10 ilin tamamında kiralık ve sigortalı toplam 228 mağazaya sahip olunduğu bildirildi. Bu mağazalardan 66’sının kullanılamaz durumda olduklarının değerlendirildiği belirtildi.

ŞOK MARKET, 250 MAĞAZASINI KALICI OLARAK KAPATIYOR

Şok Marketler, deprem bölgesinde önemli derecede etkilenen ve kalıcı olarak kapalı kalacağı öngörülen mağaza sayısının yaklaşık 250 olduğunu duyurdu.

Şok Marketler Ticaret A.Ş'den KAP’a yapılan açıklamada, “Bölgede bulunan mağazalarımızdan depremden önemli derecede etkilenen ve kalıcı olarak kapalı kalacağı öngörülen mağaza sayısı yaklaşık 250 olup, mağazalarımızda hasar tespit çalışmaları devam etmektedir. Depolarımız ve mağazalarımızın tümü kiralık ve sigorta kapsamındadır.” denildi

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar