Tarih : 19.02.2023 - 11:02

Afetzede ev sahiplerine 60 bin, kiracılara 24 bin TL destek

Desteklerden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca konutları yıkık, acil yıktırılacak, ağır hasarlı ve orta hasarlı olarak tespit edilen ev sahibi veya kiracılar yararlanacak. Afetzede ailelere 15 bin TL’lik taşınma yardımı yapılacak. Ayrıca iki ay boyunca ev sahibi olanlara aylık 5.000 TL olmak üzere toplam 60.000 TL; kiracılara ise aylık 2.000 TL olmak üzere toplam 24.000 TL’lik kira yardımı yapılacak. Peki, bu desteklerden kimler, nasıl yararlanacak?

Afetzedenin hesap açmasına gerek kalmaksızın her ilde bulunan Ziraat Bankası şubelerinden barınma desteği alması mümkün. Yardım desteği, Ziraat Bankası’nda hesabı bulunanların kendi hesabına, hesabı olmayanların ise TC kimlik numaralarına yatırılacak.

Afetzedenin kimlik paylaşım sisteminde ikametgâhı sorgulandıktan sonra Tapu Kadastro Bilgi Sistemi’nden (TAKBİS) yapılacak inceleme neticesinde ev sahibi olmadığı tespit edilenler kiracı olarak kabul edileceğinden barınma desteğinden faydalanabilecek.

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar