Tarih : 08.01.2024 - 06:09

Ak Parti'nin İstanbul adayı Murat Kurum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti aday tanıtım toplantısında 26 şehrin belediye başkan adaylarını açıkladı. AK Parti’nin İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nun karşısına çıkardığı aday Murat Kurum oldu. Erdoğan konuşmasında, “İstanbul’u muradına kavuşturacağız” dedi. Murat Kurum ise konuşmasında İmamoğlu'na göndermeyle "Biz kollarımızı boş yere sıvamadık" ifadesini kulland

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan konuşmasında, "İnşallah 81 vilayetimizin her biri gibi bilhassa Fatih’in emaneti olan güzel İstanbul’umuzu, Fatih'in fethettiği İstanbul'u muradına kavuşturacağız. Yeniden İstanbul halkına hizmet eder hale getireceğiz. İstanbul’u son beş yıllık fetret devrinden mutlaka çıkaracağız" dedi. Erdoğan sonrasında Murat Kurum'u İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, adaylığının açıklamasının ardından şöyle konuştu:

* Biz kollarımızı boş yere sıvamadık. Mevcut İBB yönetiminin beş yılda yaptığının katbekat fazlasını yapacağız. Motivasyonumuz sadece İstanbul olacak. Bu şehre hizmet etmek aşk ister. Biz bunu Cumhurbaşkanımızda gördük. Şimdi 94 ruhuyla çalışacağız.

* İstanbul'da tek bir riskli yapı kalmayana kadar çalışacağız. Ulaşım çilesi bitene kadar sokakları güvenle dolana kadar durmayacağız. İstanbul'da değişim zamanı artık gelmiştir. İstanbul'u özüne döndürecegiz. Bizim bu seçimde rakibimiz İstanbul'a karşı ilgisizliktir, ihmalkarlıktır, algı belediyeciliğidir, karmaşa ve sistemsizliktir. İstanbul halkına söz verip tutmayanlar, duraklama dönemine sokanlardır. İstanbul'da duraklama dönemi bitip yeniden yükseliş dönemi başlayacak."

 

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar