Tarih : 20.06.2022 - 03:54

Almanya, doğalgazdan kömüre dönüyor

Almanya, Rusya'dan gaz arzının kısılması üzerine kömür yakıtlı santrallerde daha fazla üretim yapma ve kapatılan bazı santrallerin yeniden devreye alınmasına kararı verdi. Rusya'nın şubat ayında başlayan Ukrayna'yı işgal girişimi sonrası Avrupa ülkeleri enerjide hem yükselen fiyatlar hem de tedarik sıkıntılarına çözüm aramaya devam ediyor.

Son olarak Rus enerji firması Gazprom Kuzey Akım 1 boru hattından Avrupa'ya sağladığı doğalgazda kısıntıya gideceğini duyurmuştu. Bunun üzerine Almanya Ekonomi Bakanı ve Yeşiller Partisi üyesi Robert Habeck bugün yaptığı açıklamasa Rusya'dan tedarikin düşmesiyle oluşan açığı kapatmaları gerektiğini söyledi.

Almanya Ekonomi Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada "Gaz tüketimini azaltmak için elektrik üretiminde daha az gaz tüketilmeli. Gaz yerine kömür santrallerinin daha fazla kullanılması gerekecek" ifadeleri yer adlı. Bakanlık kömür santrallerinin yeniden devreye alınmasıyla ülkenin elektrik üretim kapasitesinin gerektiğinde 10 gigawatt artacağı bilgisini paylaştı.

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar