Tarih : 30.04.2022 - 03:39

Almanya ve Avusturya’dan ruble ile ödemeye “yeşil ışık”

Avrupa Komisyonu, birlik üyelerine Rusya’nın doğalgazın rubleyle ödenmesi taleplerine boyun eğmemeleri çağrısı yapmasına rağmen Almanya ve Avusturya' Rusya'nın doğal gazda yeni ödeme sistemine "yeşil ışık" yaktı

Almanya’nın en büyük enerji ithalatçısı şirketi Uniper'in Finans Direktörü Tiina Tuomela, yeni ödeme sistemini Gazprom ile istişare ettiklerini söyledi. Tuomela dün düzenlediği basın toplantısında, sözleşmeler doğrultusunda Rus gazı sevkiyatında herhangi bir sorun yaşanmadığının altını çizerek, "Gazprom ile Rusya'nın rubleyle ödeme kararnamesine ilişkin istişareler yürütüyoruz" ifadesini kullandı.

Avusturya Başbakanı Karl Nehammer ise Rusya'nın doğal gazda rubleyle ödeme sistemini kabul ettiklerini belirtti. Rusya'nın yeni ödeme sisteminin, yaptırımları ihlal etmediğine işaret eden Nehammer, "Biz, yani OMV (Avusturya enerji şirketi) Alman hükümeti gibi ödeme şartlarını kabul ettik. Bu bizim için önemliydi" dedi. Bir süre önce Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştüğünü anımsatan Nehammer, "Putin, sevkiyatın tümüyle devam etmesi ve Euro ile ödeme yapma konusunda garanti verdi. Dolayısıyla Avusturya için durum değişmedi." diye konuştu.

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar