Tarih : 22.11.2022 - 05:56

Altın Sertifikası Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladı

Borsa İstanbul'da gong Darphane Altın Sertifikası için çaldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü (Darphane) tarafından ihraç edilen Darphane Altın Sertifikası, ALTIN.S1 kodu ile Emtia Pazarı’nda işlem görmeye başladı. Borsa İstanbul’da gong bugün Darphane Altın Sertifikası için çaldı. Düzenlenen gong töreniyle birlikte yatırımcıların pay piyasasındaki hisse senedi gibi alıp satabilecekleri altın sertifikası ürünü işleme açıldı. Darphane Altın Sertifikası, ALTIN.S1 kodu ile Emtia Pazarı’nda işlem görecek.

Yatırımcılar, Altın sertifikasında karşılığında varolan altınları saklama maliyetine katlanmak zorunda kalmayacaklar, söz konusu altınlar Darphane tarafından saklanacak. Yatırımcılar altın sertifikasının karşılığındaki altınları isterlerse fiziken Darphaneden teslim alabilecekler. Altın sertifikaları 1 gramın yüzde 1’i değerinde küçük parçalar halinde laınıp satılabileceği için her bütçeye uygun finansal bir ürün olarak nitelendiriliyor. Altın sertifikalarının alınıp satılmasından dolayı oluşan kazançlar da sıfır stopaja tabii olacak. İlk etapta 5 ton olmak üzere, 995 saflıkta, 500 milyon adet sertifika bugün itibarıyla işleme açıldı.

 

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar