Tarih : 30.08.2021 - 05:50

Amerika’da hisse fiyatları 100 yılın zirvesinde

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, merakla beklenen Jackson Hole konuşmasında varlık alımlarının bu yıl içinde azaltılmaya başlanmasının kapısını aralarken, analistler Powell'ın "güvercin" tondaki mesajlarının piyasa beklentileriyle uyumlu olduğunu belirtti.

Powell'ın konuşmasında bir ihmalin de Fed'in "agresif" tahvil alım programının yol açtığı varlık balonlarından herhangi bir şekilde bahsedilmemesi olduğunu kaydeden Lachman, ABD'de hisse senedi fiyatlarının uzun dönem ortalamasının 2 katından fazlasına yükselerek son 100 yılda bir görülen seviyelere ulaştığını, konut fiyatlarının ulusal düzeyde yıllık yüzde 16 arttığını ve 2006 zirvesinin fazlasıyla üzerine çıktığını anlattı.

Lachman, "Benim beklentim, Fed'in bir sonraki toplantısında varlık alımlarının azaltılmasına kasım veya aralıkta başlayacağına işaret etmesi. Korkum, Powell'ın enflasyon ve varlık fiyatlarındaki balonlar konusunda iyimser bir görüşe bağlı kalarak gelecek yıl bizi sert bir ekonomik inişe hazırlıyor olabileceği." değerlendirmesinde bulundu.

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar