Tarih : 04.11.2023 - 11:29

Aralık sonuna kadar 10 bin ev teslim edilecek

Deprem felaketinin yaralarını sarmaya çalışan Gaziantep yeniden sanayi, ticaret ve yatırımın merkezi olmaya hazırlanıyor. Aralık sonuna kadar 10 bin civarında konut depremzedelere teslim edilecek.

Asrın felaketi olarak tanımlanan 6 Şubat depreminden büyük yara alan Gaziantep, depremin birinci yıldönümünde küllerinden yeniden doğmaya hazırlanıyor. Hükümetin çalışmalarının yanı sıra Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından depremden yara alan İslâhiye ve Nurdağı ilçelerinde yürütülen yeniden yapılanma ve ayağa kalkma çalışmaları da büyük oranda tamamlanmış durumda.

Deprem Master Planı'na göre, ilçelerin zemin durumu ortaya çıkarılmış durumda. Şehitkâmil ve Şahinbey güvenli bölge olarak öne çıkarken, depremin büyük hasar verdiği İslâhiye ve Nurdağı'nda yapılan 14 bin kalıcı konut sahiplerine teslim edilmeye başlandı. Aralık ayı sonuna kadar 10 bin civarı konut teslim edilecek. İl ve ilçe merkezlerinde 19 bin 919, YİGM tarafından kırsalda 4 bin 707, TOKİ tarafından kırsalda 400 adet olmak üzere toplamda 25 bin 26 adet deprem konutu yapılıyor.

 

 

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar