Tarih : 13.10.2022 - 05:16

Avrupa borç batağında, birbirlerine girdiler

Avrupa'da ekonomik hasar iyice derinleşti. Hane halkının faturalarındaki artış ve sanayinin yavaşlaması, üç haneli yardım paketleri hazırlayan Avrupa'nın kamu borcunu hızla artırıyor ve daha rakamlara yansımayan kalemlerle birlikte katlanarak artacak.

ALMANYA'YA ÖFKE BÜYÜYOR

10 yıl önce, Avrupa finansal krizin içindeyken, Almanya kemer sıkma politikasına öncülük etti. Şimdi Avrupa'nın geri kalanı, Almanya'nın enerji sübvansiyonlarına yoğun harcamaları konusunda öfkeli.

AB'de özellikle İtalya ve Fransa gibi ağır sıkletler, Almanya'nın tüketicileri ve işletmeleri enerji krizinin tüm etkilerinden korumak için geçen hafta açıkladığı 200 milyar euroluk devasa pakete karşı.

AVRUPA'NIN EN EKÖTÜSÜ İTALYA

Sabah'ın haberine göre, İtalya kıtadaki büyük ekonomiler arasında yüzde 151 ile en yüksek borçluluk oranına sahip ülke. İspanya ve Fransa da sırasıyla yüzde 118 ve 113 ile bu ülkeyi takip ediyor.

Euro Bölgesi ortalaması yüzde 95.6 olurken bunun üç haneye çıkacağına da kesin gözüyle bakılıyor. İngiltere'de de benzer bir rakam var. İngiltere'de bu oran yüzde 95.9. ABD'de ise yine yüzde 99.6'lık bir rakam var.

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar