Tarih : 12.08.2022 - 05:00

Avrupa Türkiye değil. Çalışanlara sıfır zam

Avrupa'yı etkisi altına alan enflasyon krizi ve Rusya-Ukrayna savaşının etkileri devletleri ekonomik olarak zor durumda bırakmaya devam ediyor. Bunun neticesinde Avrupa'da çalışanlara zam yapılmaması AB'yi karıştırdı.İsviçre, Almanya veya Avusturya gibi ülkelerde Türkiye'dekine benzer bir sistem yok. Enflasyonun yükselmesiyle birlikte asgari ücrete veya çalışanların aylıklarına bir düzenleme yapılmıyor. Zam yapılmaması İsviçre'de bile rahatsızlığa neden oldu. İsviçre Sendikalar Federasyonu (SGB) Başkanı Pierre Yves Maillard, İsviçre'deki çalışanların maaşlarının artırılmasını talep etti.

"SONUÇLARI FELAKET OLACAK"

Maillard, işverenlerin ücretleri arttırmaması durumunda, sosyal ve politik huzursuzluk olacağını da söyledi. Maillard, "Salgın birçok insan için ücret kayıplarına yol açtı. Savaş nedeniyle son 30 yılda görülmeyen fiyat artışları yaşandı. Ücretlerin arttırılmaması durumunda, sonuçlar işgücü piyasası ve tüketim için felaket olacak. Birçok insan sabit giderlerini ödemekte sorunlar yaşayacak" diye konuştu.

 

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar