Tarih : 23.10.2023 - 05:20

Bakan Şimşek: 57 milyar dolarlık yatırım yapacağız

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep Horasis Toplantısı'na katılarak Türkiye ekonomisinin görünümüne ilişkin bir sunum yaptı. Bakan Şimşek, doğal gaz ve petrol üretim potansiyelinin önümüzdeki dönemde enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayacağını belirtti. Şimşek şunları söyledi:

“Şimdi artık yaşananlar geçmişte kaldı. Türkiye yeni ipek yolunun kalbinde yer alıyor. Hangi ticaret koridorundan konuşuyorsanız konuşun eğer dünyanın merkezindeyseniz Türkiye’den gitmek zorundasınız.

Altyapımız neredeyse gelişmiş ülkelerle hemen hemen eş. Dünya Bankası’nın lojistik endeksini görmektesiniz. Biz bu endekste 91 gelişmekte olan ekonomiden daha iyi noktadayız. Türkiye fiziksel altyapısına çok önemli bir yatırım yaptı. Enerji alanına, fiber optik altyapıya, lojistikten bahsediyoruz. Temel altyapı platformlarından bahsediyoruz. Türkiye’nin harika bir altyapısı da var.

'TÜRKİYE'Yİ REKABET GÜCÜ YÜKSEK BİR ÜLKE HALİNE GETİRMEK İSTİYORUZ'

Şöyle bir tablo oluşsun diye söylüyorum. Önümüzdeki 20 yılın içinde 2003 yılı haritasını görüyorsunuz şu anda duble yollarımız ve oto yollarımızın haritası, şimdi 20 yıl sonrasına geliyoruz arada böyle bir fark var. Yüksek hızlı tren networkümüzün listesi bu. Bugünden 2053 yılına gidene kadar önümüzdeki 30 yıl içerisinde yaklaşık 57 milyar dolarlık bir yatırım yapacağız. Çünkü Türkiye’yi rekabet gücü yüksek bir ülke haline getirmek istiyoruz. Demiryolları da bunun en önemli unsurlarından biri olacak. Bu alanda önemli bir ilerleme kaydettik.

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar