Tarih : 28.09.2021 - 05:58

Bayraktar TB2 Türkmenistan’a ihraç edildi

 

Baykar Savunma tarafından üretilen Bayraktar TB2 SİHA kullanan ülkeler arasına Türkmenistan da katıldı. Böylece yerli SİHA ihraç edilen ülke sayısı beşe yükselmiş oldu.

Türkmenistan’ın bağımsızlık günü kullanmaları çerçevesinde gerçekleşen geçit töreninde Bayraktar TB2 de yer aldı. Böylece Baykar Savunma üretimi yerli silahlı insansız hava aracının (SİHA) satıldığı ülke sayısı beşe yükseldi.

Törende yer alan Türkmenistan Hava Kuvvetleri filosundaki Bayraktar TB2 SİHA’nın kanat altında, ROKETSAN üretimi MAM-L ve MAM-C mühimmatları da dikkati çekti. Türkmenistan’ın, ilk etapta 6 adet Bayraktar TB2 SİHA tedarik ettiği tahmin ediliyor.

10 civarında ülke ile sözleşme imzalandı

Bayraktar TB2 SİHA, şu ana kadar Katar, Ukrayna, Polonya ve Azerbaycan’a ihraç edildi. Ayrıca Arnavutluk, Letonya, Fas ve Macaristan’ın da Bayraktar TB2 ile yakından ilgilendiği biliniyor. Irak ise Bayraktar TB2 tedariki konusunda Türkiye ile anlaşmaya vardığını açıklamıştı.

Baykar Savunma Teknoloji Lidri Selçuk Bayraktar, 10’dan fazla ülke ile sözleşme imzalandığını ve Bayraktar TB2 taleplerini yetiştirmekte zorlandıklarını açıklamıştı.

Baykar’ın bugüne kadar 200 civarında yerli SİHA ürettiği ve bunların büyük kısmınının Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından kullanıldığı biliniyor.

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar