Tarih : 22.10.2022 - 05:17

BDDK'dan, şirketlerin kredi kullanımında yeni karar

Kredi kullanabilecek şirketler için daha önce 15 milyon TL olan yabancı para pozisyonu sınırı 10 milyon TL’ye çekildi. Nakit pozisyonu aktif toplamı ya da 1 yıllık net satış hasılatından büyük olanı yüzde 10’unu geçen şirketlere uygulanan kredi sınırlaması ise yüzde 5 olarak güncellendi.Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bilançosunda yabancı para bulunan ya da nakit pozisyonu artıda olan şirketlere kullandırılacak kredilerde sıkılaşmayı daha da artırdı.

Haziran 2022’de 15 milyon TL üzeri dövizi olan ve döviz nakdi varlıkları bilançosunun (aktif ya da net satış) yüzde 10’u aşan firmaların TL kredi kullanamayacağı kuralı getirilmişti. Yeni düzenlemeyle bu eşik değerler 10 milyon TL ve yüzde 5 olarak güncellendi. 

Karar doğrultusunda 1 Kasım'dan itibaren geçerli olacak şekilde müşterilerden yeni beyan ve taahhüt alınacak. Söz konusu uygulama, 1-31 Ekim döneminde ise mevcut hali ile devam edecek.

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar