Tarih : 20.12.2022 - 06:13

BES'te fon büyüklüğü 420 milyar seviyesine ulaştı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, açıklanan Kredi Garanti Fonu (KGF) paketiyle yaklaşık 250 milyar liralık kredi hacmi sunacaklarını belirtti. SEDDK'nın kuruluş yıldönümü programında konuşan Nebati, "Halihazırda, BES'te Otomatik Katılım Sistemi ile beraber katılımcı sayımız 15 milyon seviyesine, fon büyüklüğümüz yaklaşık 420 milyar liraya ulaşmıştır" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bugün açıklanan Kredi Garanti Fonu (KGF) paketiyle yaklaşık 250 milyar liralık kredi hacmi sunacaklarını belirterek, "Krediye erişim imkanı olan ve teminat eksikliği bulunmayan firmalar bu sistemden faydalanmayacaktır. Böylelikle daha önce başımıza gelen, ihtiyacı olmayanların kullandıkları kredilerin özellikle Dövize ve farklı alanlara gitmesini büyük bir oranda engellemiş olacağız" dedi.

Nebati, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (SEDDK) kuruluş yıldönümü programında yaptığı konuşmada, bugün SEDDK'nin kuruluşunun 3. yılı ve bireysel emeklilik siteminde (BES) yer alan 18 yaş altı çocuk sayısının 500 bini aşması vesilesiyle bir arada olduklarını söyledi.

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar