Tarih : 04.02.2023 - 11:49

Beyaz tatilin faturası günlük 6 bin lira

Kış turizminin önemli kayak merkezlerinden Uludağ’da, bir kişinin gecelik konaklama fiyatı 4 bin 500 ile 6 bin lira arasında değişiyor.

Beyaz örtüye günübirlik taksi ile çıkmak isteyenler, gidiş-dönüş 690 TL'yi gözden çıkaracak. Teleferik ile gidiş-dönüşün 130 TL olduğu Uludağ'da, kayak öğrenmenin saati 900, kayak ekipmanlarının günlük kiralama bedeli ise 700 TL. Yarım sucuk ekmek ise 100-150 TL arasında satılıyor. Uludağ’da bir gecelik konaklama ile diğer giderlerin minimum maliyeti 6 bin TL’yi buluyor.

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden, 17 otel, tesis ve 5 bin yatak kapasitesine sahip Uludağ'da sezon bu yıl geç başladı. Uludağ’da, 27 Ocak’ta yağan karın ardından kayak pistleri 28 Ocak’ta açıldı. Otellerdeki doluluk oranı sömestir tatilinin ilk haftasında yüzde 40’larda kalırken, yağan kar hem tatilcilerin hem de işletmecilerin yüzünü güldürdü. Kar kalınlığının yarım metreyi aştığı Uludağ’da, kayak pistleri yerli ve yabancı turistlerle doldu. Otellerin doluluk oranı yüzde 70’lere ulaştı.

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar