Tarih : 04.12.2023 - 06:01

Bitcoin'de 18 ay sonra bir ilk

Fed'den gelen iyimser haberler kripto piyasasında yükselişe neden oldu. Ayrıca Bitcoin borsa yatırım fonunun onaylanacağına dair haberler de yükselişe katkıda bulundu. Böylece Bitcoin 40 bin 700 dolara çıkarak Mayıs 2022'den bu yana en yüksek seviyesini test etti.

Kripto piyasası Bitcoin liderliğinde yükseldi.

Yoğun veri gündemi ve Fed yetkililerinin sözle yönlendirmelerinin olduğu haftada borsa ve kripto riskli varlıklar pozitif bir seyir izledi.

ABD basınında, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC), Grayscale'in spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurusunu ocak ayı başında onaylayabileceği haberi yer aldı. SEC, daha önce Grayscale'in Bitcoin ETF başvurusunu reddetmiş ancak temyiz mahkemesi başvurunun reddedilmesinin hatalı olduğuna hükmetmişti.

Başvuruya ilişkin iyimserlikle Bitcoin yüzde 4 artışla 40 bin 700  dolara kadar çıkarken, Mayıs 2022'den bu yana en yüksek seviyesini test etti. 2023 yılı sona ererken, kripto para takipçileri bu yıl iki katına çıkan Bitcoin'in 42 bin dolarlık seviyeyi aşıp aşmayacağını izliyor. Lider kripto para, yıl başından bu yana 133'ten fazla artmıştı. 

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar