Tarih : 01.03.2024 - 05:37

Bitcoin düşüşe geçti

63 bin dolar seviyesini aşarak 2 yılın zirvesini tazeleyen Bitcoin düşüşe geçti, bu sabah 61 bin dolardan işlem görüyordu.

Dün 60 bin dolar seviyesini aşan Bitcoin'de yükseliş sürdü..  Dijital para birimi Kasım 2021'de 68 bin 890 dolar ile tarihi zirvesini görmüştü. O tarihten bu yana Bitcoin en yüksek seviyesine çıkmış oldu. 

Dijital varlık yatırım fonu ARK36'nın kurucusu Mikkel Morch, Bitcoin'in yükselişi ile alakalı Cointelegraph'a "Bu ralli sadece grafikteki rakamlardan ibaret değil. Bu, kurumsal yatırımcılar arasında kripto para birimlerinin dönüştürücü potansiyeline olan güvenin bir beyanı. Üstelik ABD'de ETF'lere yeşil ışık yakılması, yeni bir iyimserlik dalgası yarattı. EFT'lerin onaylanması ticaret hacimlerini artırdı ve kripto bağlantılı firmaları daha geniş bir çevrede ön plana çıkardı" dedi. Ama çok kısa sürede anormal yükselen kripto para şimdi geri dönüyor. Fiyatın 50 bin dolara ineceği belirtiliyor.

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar