Tarih : 09.01.2023 - 06:20

Buğdayda 2023 ihracat hedefi 5 milyar dolar

UHK Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Taşpınar, "Buğdayda dış ticaret fazlasının 2023 yılına aktarılarak, 5 milyar dolarlık buğday mamulleri ihracatı yapılmasını hedefliyoruz" açıklamasını yaptı

ulusal Hububat Konseyi (UHK) Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Taşpınar, hububat sektörünün geçen yılını ve 2023 hedeflerini değerlendirdi.

Geçen üretim sezonunda, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde buğday açısından tarımsal kuraklık yaşandığını, İç Anadolu ve geçit bölgelerinde mayıs yağışlarının, Doğu Anadolu Bölgesi'nde mayıs-haziran yağışlarının, hububat açısından olumlu sonuçlar doğurduğunu aktaran Taşpınar, şu ifadeleri kullandı:

"Ülkemizde son verilere göre, geçen yıl 17 milyon ton buğday üretimi gerçekleşti. Bu yıl ise yüzde 17 artışla buğday üretiminin 20 milyon tonu yakalamasını bekliyoruz. Mısır üretiminin de geçen yıla göre yüzde 3,7 yükselişle 7 milyon ton seviyelerinde gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz. Arpada ise yüzde 1,25 artışla, 8,1 milyon tonluk üretim hedefliyoruz."

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar