Tarih : 09.09.2022 - 04:46

Çareyi Türkiye'de yer ayırtmakta buldular

Rusya'nın Avrupa'ya uyguladığı doğalgaz ambargosu nedeniyle çok sayıda Avrupa ülkesi enerji kriziyle karşı karşıya. Avrupa'da yaşanması beklenen doğalgaz sıkıntısı sonrası yabancılar Türkiye'den yer ayırtmaya başladı.

Rusya'nın Avrupa'ya uyguladığı doğalgaz ambargosu nedeniyle pek çok Avrupa ülkesi, doğalgaz zamları ve kesintileri ile karşı karşıya kalacak. Bu durumdan rahatsız olan ve kışı rahat geçirmek isteyen Avrupalılar da çareyi Türkiye'ye gelmekte buldu. Avrupalılar, Türkiye'de bulunan otel ve kiralık evler için rezervasyon yapmaya başladı.

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaşın ardından birçok Avrupa ülkesi Rusya'ya karşı yaptırım kararı aldı. Bunun üzerine Rusya da kendisine yaptırım uygulayan Avrupa ülkelerine karşı tepki göstermek amacıyla çareyi doğalgaz akışını durdurmakta buldu. Alınan bu karardan sonra Avrupa'da birçok ülke doğalgaz ücretlerine çok ciddi zamlar yaparak kısmi kesintilere gitmeye başladı. Kış aylarında bu kesintilerin fazla olacağı endişesi duyan birçok Avrupalı vatandaş ise kışı rahat geçirmek için Türkiye'ye gelmeye karar verdi. Çok sayıda Avrupalı, Türkiye'de bulunan otellere ve evlere kış aylarında kalmak için rezervasyon yaptırmaya başladı.

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar