Tarih : 19.03.2024 - 05:03

Çin'den 11 bin dolara Suv model elektrikli otomobil

 

 

Elektrikli otomobil piyasası her geçen gün yeni iddia’lar görülmeye başlandı. Son olarak yine bir Çin otomobil markası pazarda son sözü söyledi. Otomobil dünyasına Çin'den yeni bir soluk getiren BYD, Dynasty serisine ekleyeceği son ürün Yuan UP ile piyasaları sallamaya hazırlanıyor. 19 Mart'ta kullanıcılarla buluşacak olan Yuan UP, 11.000 USD (Yaklaşık 340 bin TL) gibi oldukça rekabetçi bir başlangıç fiyatıyla dikkat çekiyor. Bu fiyatlandırma ile BYD, elektrikli otomobil sektöründe yeni bir dönem açacağa benziyor.

Ejderha yüzü tasarım dikkat çekiyor

Yuan UP, BYD'nin Song L tasarım dilini benimseyerek, aracın etrafını saran siyah kaplama ile kendine has bir "ejderha yüzü" tasarımını ortaya koyuyor. Yarı gizli kapı kolları ve "yüzer tavan" gibi modern özellikleriyle dikkat çekiyor. Kia Soul gibi modellerle benzer bir segmentte yer alsa da, daha kavisli hatları ile ayrılıyor. Şehir içi sürüşe odaklanan Yuan UP, engebeli arazilere karşı da iddialı bir seçenek sunuyor.

Tek şarjla 301 ila 401 km arası yol kat edebiliyor

Teknik özellikleriyle de dikkat çeken Yuan UP, Atto 3 modelinde de kullanılan e-Platform 3.0 üzerine kurulu. 4310 mm uzunluğa, 1830 mm genişliğe ve 1675 mm yüksekliğe sahip olan araç, 2620 mm'lik bir dingil mesafesine sahip. İki farklı güç çıkışına sahip elektrikli motor seçenekleri sunuyor ve pil kapasitesine göre tek şarjla 301 ila 401 km arası yol gidebiliyor.

 

Yuan UP'ın kabininde 8,8 inç LCD gösterge paneli ve D şeklindeki direksiyon simidi, markanın simgesi haline gelen Yuan logosuyla dikkat çekiyor. Ayrıca, 12,8 inçlik dönebilen çok yönlü bir orta ekran kullanıcı dostu bir deneyim sunuyor. Delikli deri koltuklar ve kablosuz şarj pedi gibi konfor özellikleri de aracın içinde yer alıyor. Panoramik tavan ve çeşitli renk şemaları iç mekanı daha aydınlık ve ferah gösteriyor

 

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar