Tarih : 25.05.2023 - 04:52

Citibank: Türkiye'ye 50 milyar dolar sermaye geliyor

Seçimlerin ikinci tura kalmasıyla devam eden belirsizlik piyasaları bekleme moduna almış durumda. Ancak seçim sonrası için beklentiler pozitif yönde. Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Citi CEO'su Omer Hafeez belirsizliklerin bertaraf edilmesiyle Türkiye'ye yatırımların artacağına ilişkin beklentilerini açıkladı. Hafeez, SVB’nin batışı ile başlayan krizin dünyaya yayılmayacağını ve Türkiye'de bankacılık sisteminin güçlü olduğunu da sözlerine ekledi.

Birol Bozkurt'un Dünya'da yer alan konuyla ilgili haberi şöyle: Dünyada 100’e yakın ülkede faaliyet gösteren ABD’nin en büyük bankalarından biri olan Citi Kuzey Afrika, Doğu Akdeniz ve Orta Asya CEO’su Omer Hafeez ile Türkiye’nin potansiyelini, seçimleri ve küresel ticareti bekleyen riskleri konuştuk. Türkiye’de çok büyük bir potansiyel gördüğünü söyleyen Omer Hafeez, seçimlerden sonra yatırımların artabileceğini söyledi.

Küresel ticaretin pandemi ve Rusya-Ukrayna savaşı gibi çok zorlu sınavlardan geçtiğine dikkat çeken Hafeez, Dünyada sert bir resesyon beklemediklerini ve küresel ticarette en kötüsünün geride kaldığını ifade etti. Hafeez ayrıca SVB’nin batışı ile başlayan krizin dünyada yayılacağını düşünmediğini ve Türk Bankacılık sektörünün sağlam yapısıyla dikkat çektiğini sözlerine ekledi.

YATIRIMLAR 50 MİLYAR DOLARI AŞABİLİR

Bütün ülkelerde yatırımcıların seçim sürecinde bekleme dönemine girdiğini söyleyen Omer Hafeez, “Seçimlerden sonra Türkiye’de ekonomi politikalarında oluşacak değişikliklere göre yatırımcıların gelmesini bekleriz. İlk önce portföy yatırımcılarını göreceğimizi düşünüyorum. Daha sonra doğrudan yatırımcıların gelmesini bekleriz.

Türkiye’ye daha önce bizim bankamız tarafından hazırlanan raporda da belirtildiği kalıcı bir makroekonomik istikrarın tesisini sağlayacak adımların atılması halinde seçimlerden sonra Türkiye’ye 50 milyar dolarlık bir kaynağın gelmesi şaşırtıcı olmaz” dedi.

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar