Tarih : 19.08.2021 - 05:24

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Afganistan'da her türlü işbirliğine hazırız

Erdoğan, Afganistan'da Taliban'ın yönetimi devralmasından sonra ilgili kurumların Taliban'la görüştüğünü bilerterek, "Ülkenin geleceğini konuşmak üzere Taliban yöneticilerini kabul edebileceğimizi dana önce de ifade etmiştik. Bu tavrımızı muhafaza ediyoruz" dedi.

Taliban'la Türkiye'nin çıkarları doğrultusunda her türlü işbirliğine hazır olduklarını belirten Erdoğan, Taliban'ın açıklamalarından memnuniyet duyduklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afganistan'la ilgili şunları söyledi:

"Bazı ülkeler terör ve göç bize gelmezse sorun yok diye bakıyorlar, Afganistan bizim için kardeş bir ülke. Afgan halkının İstiklal Savaşımıza verdiği desteği unutmamız mümkün değildir.

Yönetimde kim olursa olsun iyi ve kötü gününde Afganistan'ın yanında yer almak hem ahde vefanın hem de kardeşliğimizin gereğidir.

Ülkemizin çıkarları noktasında her türlü işbirliğine hazırız

İlgili kurumlarımız bir süredir Taliban'la irtibat halindeydiler. Ülkenin geleceğini konuşmak üzere Taliban yöneticilerini kabul edebileceğimizi daha önce de ifade etmiştik. Bu tavrımızı muhafaza ediyoruz. 

Afgan halkının huzuru, bu ülkede yaşayan Türk soydaşlarımızın selameti ve ülkemizin çıkarlarının korunması noktasında her türlü işbirliğine hazırız.

Afganistan'daki askerlerimiz hiçbir zaman muharip bir güç olarak görev yapmadı. Askerlerimizi orada asla yabancı bir güç olarak görmedik, kullanmadık.

Türkiye'nin Afganistan'daki askeri varlığı yeni yönetimin elini güçlendirecek

Türkiye'nin Afganistan'daki askeri varlığı, yeni yönetimin de uluslararası alanda elini güçlendirecek ve işini kolaylaştıracaktır.

Taliban yöneticilerinin yaptığı itidalli ve ılımlı açıklamaları bizler de memnuniyetle karşılıyoruz.

Özellikle Taliban'ın Türkiye'ye yaklaşımı dış politika açısından çok daha hassastır. Umarım bundan sonra da bu hassasiyet devam edecektir. Zira bir çok yerde bu hassasiyeti görüyoruz.

Afganistan'daki vatandaşlarımızın güvenliği ve huzurunu temin etmek bizim bir numaralı önceliğimiz.

Çok ciddi bir yatırım hedefleri, yatırım planları var. İnanıyorum ki çok kısa zamanda Birleşik Arap Emirlikleri ülkemizde ciddi yatırımlara girecek."

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar