Tarih : 09.09.2022 - 04:50

Dar gelirlileri rahatlatan önlemler alınıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Vatandaşımızın rahat etmesi lazım onun içinde dar gelirlileri, işçileri, memurları rahatlatacak tedbirleri aldık yeni tedbirlerimiz de yolda. Aile ve Sosyal bakanlığımızla yapacağımız çalışmaların son halini vermek üzere kabineye sunduğumuz da kabinenin vereceği kararlar neticesinde sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanacak. Paketlerle dar gelirlileri rahatlatacak tedbirleri alıyoruz” dedi.

Türkiye’nin enerji konusunda fiyat kısmında problem yaşadığını kaydeden Bakan Nebati, “Fiyatları vatandaşa yansıtmamaya gayret gösterdik. Türkiye bu konuda çok önemli bir adım atıyor. 251 milyar liradan vazgeçerek evdeki konut sahiplerinin, kiracıların enerjilere ödedikleri miktarı yüzde 80’in üzerinde sübvanse ederek evlere gönderiyor. Fiyatları eylül ayının başında artırmış olmamıza rağmen şuanda konutlarda yaşayan doğalgazı kullananlar normal fiyatın yüzde 80’nin üzerinde daha ucuza alıyor.

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar