Tarih : 24.02.2023 - 05:47

Deprem bölgesinde 20 bin 700 yeni istihdam

Deprem sonrası gerçekleştirilen istihdam ile ilgili açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Toplum Yararına Program kapsamında 1.5 milyar TL tahsis ederek 20 bin 700 kişilik istihdam sağladık" dedi.

Deprem bölgesindeki istihdam çalışmaları sürdürülüyor. Geçtiğimiz gün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren, ilan edilen OHAL kapsamındaki illerde deprem nedeniyle yıkık, acil yıkılacak, ağır veya orta hasarlı olduğu belgelenen işyerlerinde kısa çalışma uygulamasına gidileceği açıklandı. Hasar durumunu belgeleyen işverenlerin başvurusu doğrultusunda kısa çalışma ödeneği verileceği açıklaması ve işten çıkartma yasağının ardından sağlanan istihdam rakamları da açıklandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Afetten etkilenen yerlerde kamusal ihtiyaçların giderilmesi için Toplum Yararına Program kapsamında 1.5 milyar TL tahsis ederek 20 bin 700 kişilik istihdam sağladık. Sosyal devlet olma bilinciyle emeğin yanında olacak, depremin yaralarını sarmak için elimizden geleni yapacağız" sözlerine yer verdi.

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar