Tarih : 17.02.2023 - 05:56

Depreme dayanıklı bina maliyeti 465 milyar dolar

 

Deprem bir kez daha gösterdi ki, Türkiye'nin yapı stokunun yenilenmesi gerekiyor. Dünya Bankası'na göre, Türkiye'de evleri güvenli hale getirmenin maliyeti 465 milyar dolar yani yaklaşık 8,7 trilyon Türk lirası.

Türkiye'de 10 ili vuran ikiz depremler yapıların zayıflığını bir kez daha gözler önüne serdi. Binaların ülke çapında depreme ve diğer doğal afetlere dayanıklı hale getirilmesi gerekiyor.

DEPREME DAYANIKLI BİNA MALİYETİ NE KADAR?

Dünya Bankası'na göre evleri güvenli hale getirmenin maliyeti 465 milyar dolar.

Londra merkezli "Middle East Eye" haber sitesine göre Dünya Bankası Aralık 2021'de bu konuda bir rapor yayımladı. Rapora göre milyonlarca özel mülkün acilen güçlendirilmesi gerekiyor. Dünya Bankası, Türkiye'deki yapı stoğunun büyük bölümünün 2000'den önce inşa edildiğine dikkat çekti. Bu yapıların, depreme ve iklim kaynaklı afetlere "dayanıksız" olduğu vurgulandı. Yapıların depreme ve diğer afetlere dayanıklı hale getirilmesi için güçlendirilmesi ya da yeniden inşa edilmesi gerekiyor.

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar