Tarih : 12.03.2023 - 11:21

Depremzede KOBİ'lere 1 milyon TL faizsiz kredi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, zarar gören sanayi bölgeleri ve fabrikaların yeniden inşasından bölgedeki yatırımları korumaya, KOBİ'lere özel desteklerden bölgesel kalkınmaya kadar bir dizi acil eylem planını devreye aldıklarını belirterek, "İşletmede oluşan hasara ve işletmenin büyüklüğüne göre, 1 milyon liraya kadar faizsiz ve ilk yılı geri ödemesiz Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) kredisi vereceğiz." dedi.

Bakan Varank, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Dışişleri Bakanlığı Mevlüt Çavuşoğlu ile Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) düzenlenen sanayiciler ile istişare toplantısının ardından, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Yıkılan veya hasarlı durumdaki sanayi sitelerini, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile beraber Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) koordinasyonunda, yeniden inşa sürecini başlatacaklarını bildiren Varank, OSB ve Sanayi Sitelerinin hasar gören altyapılarını onardıklarını, bu sanayi bölgelerinin borçlarını 1 yıl süreyle ertelediklerini söyledi. Sanayi sitelerinde üst yapılara sağladıkları destek oranını yüzde 70'ten yüzde 100'e çıkardıklarına işaret eden Varank, şöyle konuştu:

"Sanayicilerimizin yanı sıra, afete maruz bölgedeki KOBİ'lerimizin de yanındayız. Zarar gören sanayi bölgeleri ve fabrikaların yeniden inşasından bölgedeki yatırımları korumaya, KOBİ’lerimize özel desteklerden bölgesel kalkınmaya kadar bir dizi eylem planını devreye alıyoruz.

Bu kapsamda depremden zarar gören imalat sanayisi işletmelerimize yönelik, KOSGEB Acil Destek Kredisi'ni devreye alıyoruz. İşletmede oluşan hasara ve işletmenin büyüklüğüne göre, 1 milyon liraya kadar faizsiz ve ilk yılı geri ödemesiz KOSGEB kredisi vereceğiz. Ayrıca az, orta ya da ağır hasar fark etmeksizin, bölgedeki işletmelerin KOSGEB'e olan 2023 yılı borçlarını siliyoruz."

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar