Tarih : 13.02.2023 - 05:55

Depremzedelere kart limiti 8 kat arttırıldı

 

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerden etkilenen vatandaşlara yönelik kredi kartı limitlerinin artırılması, asgari borçların ve kredi vadelerinin ötelenmesi dahil birçok ilave karar aldı. Buna göre kredi kartında yüzde 40’a kadar çıkan asgari ödeme tutarı yüzde 20 olarak belirlendi. Normal şartlarda kredi kartı limiti 25 bin lira ve altında olanlarda aylık asgari ödeme tutarı, dönem borcunun yüzde 20’si, kart limiti 25 bin liranın üzerinde olanlarda ise aylık borcun yüzde 40’ı olarak uygulanıyor. Şimdi limite bakılmaksızın asgari ödeme tutarı borcun yüzde 20’si kadar olacak.

2 KAT ARTIŞ YAPILDI

Kredi kart limiti tespit edilirken bankalarca gelire göre dikkate alınan sınırlar yükseltildi. Normalde yeni alınan kartlar için limit, gelirin 2 katı, bir yıldan uzun süredir kullanılan kartlar için gelirin 4 katı olarak hesaplanıyor. Kredi kartı limiti için tanımlanan yasal sınırda, kullanılan tüm kredi kartlarının limitleri dikkate alınır. Deprem bölgesi için devreye alınan yeni düzenleme ile bankalarca toplam kart limiti, ilk yıl için kişinin aylık ortalama net gelirinin 4 katını, ikinci ve sonraki yıllar için ise 8 katını aşamayacak. Bu düzenlemeyle kart limiti iki kart artırılmış oluyor.

 

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar