Tarih : 29.11.2021 - 06:15

Efsane Cuma’da alışveriş zirve yaptı

Tüm dünyada büyük bir alışveriş çılgınlığına neden olan ve Türkiye'de Muhteşem Cuma, Şahane Cuma, Süper Cuma ve Efsane Cuma adıyla anılan günde alışveriş adeta zirve yaptı. E-ticaretin yanı sıra fiziki mağazalarda yüzde 60-70'lere varan indirimlerin uygulanması vatandaşlar alışveriş merkezlerine (AVM) akın etti.

Türkiye'nin hemen her şehrindeki AVM'lerin ziyaretçi ve ciro sayılarını önemli oranda artırdığı görülürken, başta elektronik olmak üzere, hazır giyim, ayakkabı, küçük ev aletleri, mobilya, spor malzemeleri, ev tekstili ve kişisel bakım gibi kategorilerde alışverişte zirve yaptı. Yeni yılda yapacakları indirimi öne çeken firmalar, yüksek satış rakamlarına ulaştı. TOBB e-ticaret Meclis Üyesi, Ticimax E-ticaret Sistemleri Kurucusu Cenk Çiğdemli, Efsane Cuma ve Siber Pazartesi için Türkiye geneli e-ticaret sektörü ciro beklentilerinin 50 milyar TL olduğunu belirtti. Çiğdemli, uçak bileti ve araç kiralama gibi iç turizme yönelik kategorilerde bu dönem içinde yükseliş beklediklerini ifade etti. E-ticarette indirim kampanyalarının yoğunlaştığı kasım-aralık ayı için Türkiye geneli toplam e-ticaret ciro beklentilerinin 120 milyar TL civarında olduğunu söyleyen çiğdemli, "2021 sonunda Türkiye geneli e-ticaret hacminin 450 milyar TL'ye ulaşmasını bekliyoruz" dedi.

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar