Tarih : 06.11.2023 - 05:45

Emekliye zam, memura maaş farkı kesinleşti

Emekli ve memur zammı ve asgari ücret artışı ile milyonların alım gücü Ocak 2024'te artacak. İlk adım asgari ücret olacak. Ardından emekliye zam düzenlemesi ve memur zammı kesinleşecek. Bundan sonra en düşük emekli maaşı ve refah payı masaya gelecek. Öte yandan SSK, Bağ-Kur emeklilerinin 4 aylık artışı kesinleşirken memurlar ve memur emeklileri için de fark oluştu. 

Asgari ücrete zam için işçi, işveren ve hükümet tarafı hazırlıklara şimdiden başladı. Öte yandan TÜİK'in açıkladığı Ekim ayı enflasyonu sonrasında emeklileri ve memurları yakından ilgilendiren 4 aylık veri de ortaya çıktı. Bundan sonra açıklanacak Kasım ve Aralık enflasyonlarıyla birlikte özellikle SSK ve Bağ-Kur emeklileri için zam oranını belirleyen 6 aylık enflasyon rakamı da belirlenmiş olacak. Bu rakam memurlar ve memur emeklileri için de fark anlamını taşıyor. Yıl sonunda oluşacak 6 aylık enflasyon rakamı sonrasında bir refah payı eklenmesi de mümkün olacak. Yüzde 65'lik öngörüye göre refah payı ile birlikte artış oranının yüzde 50'yi bulması bekleniyor.

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar