Tarih : 13.03.2023 - 05:35

Enerji altyapısına 19.4 milyar liralık yatırım

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde altı ilde elektrik dağıtım hizmeti sunan Dicle Elektrik, bölgede kesintisiz ve kaliteli enerji için yatırımlarını sürdürdüğünü açıkladı. Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas, kayıp-kaçak oranını yüzde 43’e düşürdüklerini söyledi.

Diyarbakır’daki genel müdürlük binasında yapılan basın toplantısında konuşan Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas, “2013’ten bu yana, büyük kısmı şebeke yenileme ve güçlendirmeye yönelik harcamalar olmak üzere toplam 19.4 milyar TL’lik yatırıma imza attık. Kayıp kaçak konusunda ise; 2013’te yüzde 76’lık oranla devraldığımız şirketimizi, bugün yüzde 43’e kadar düşürdük. Önümüzdeki 2 yıl içerisinde de 6.5 ila 8 milyar TL tutar aralığındaki yatırımlarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

2.2 MİLYON ABONEYE HİZMET

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde, toplamda 2.2 milyon tüketiciye hizmet sunduklarını belirten Yaşar Arvas, şu bilgileri verdi:

“Vatandaşlarımızın ihtiyacı olan elektrik altyapısını tesis etmekten elektriğin kapıdaki sayaca ulaşmasına kadar sorumlu bir şirketiz. Özelleştirme kapsamında 2013 yılında devraldığımız çalışmalarımızı bugün altı ilde toplam 6 milyon nüfuslu bölgemize sunduğumuz elektrik tedariğiyle sürdürüyoruz. Bugün Dicle Elektrik olarak 7 bin çalışanımızla, şehir merkezleri ve kırsal bölgelere yatırım yaparak, hizmet ağımızı genişleterek faaliyetlerimize devam ediyoruz. 21 dağıtım şirketi arasında, enerji tüketimi açısından İstanbul’un ardından en çok enerji tüketen elektrik şirketi konumundayız. 2013 yılında 2 bin 600 civarı personelle aynı aboneye hizmet verirken bugün itibarıyla 7 bin 500 personel ve 1900 araçla hizmet sunuyoruz. Personelimizin 4’te 3ü saha operasyonlarında görev alıyor.”

 

 

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar