Tarih : 28.01.2023 - 06:07

Erdoğan 109 tonluk altın madenini açtı

109 ton rezervli Söğüt Altın Madeni açıldı. Açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Burası tam kapasite ile faaliyete geçtiğinde ülkemizde en çok altın üretimi yapılan ilk 3 madenden birisi olacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Gübretaş Maden Yatırımları A.Ş Söğüt Altın Madeni Tesis Açılışı ve İlk Altın Dökümü Töreni'ne katıldı.

Açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "2000 yılında neredeyse sıfır olan altın üretimimiz 2022 yılında 42 tonla Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdı" dedi.

Erdoğan "Burası tam kapasite ile faaliyete geçtiğinde ülkemizde en çok altın üretimi yapılan ilk 3 madenden birisi olacaktır. Yaklaşık 1000 kardeşimiz istihdam ediliyor. İlerleyen dönemlerde bu sayının 1300'ü bulmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca "Karadeniz'de 710 milyar metreküplük ülkemizin en büyük doğal gaz keşfini yaptık. Değeri 1 trilyon dolara varan bu doğal gazı milli şebekeye bağlamak için gemiler ve personeller harıl harıl çalışıyor. Mart ayı sonu itibarıyla Karadeniz gazını hanelere vermeye başlıyoruz" bilgilerini paylaştı.

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar