Tarih : 03.06.2023 - 11:41

Erdoğan'ın seçim zaferi Körfez'i ayağa kaldırdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden seçilmesinin ardından ülkedeki siyasi belirsizlik son bulurken, yatırımcıya güven veren Türkiye Yüzyılı hızlı başladı.

Seçimden sonra Birleşik Arap Emîrlikleri (BAE) yatırımcıları eliyle 40 milyar dolar, Suudi Arabistan’ın petrol şirketi Aramco eliyle de 50 milyar dolar olmak üzere Türkiye’de 90 milyar dolarlık yatırım için harekete geçildi. Yatırımlar bunlarla sınırlı kalmayacak.

Türkiye, önümüzdeki iki yıl içerisinde dünyanın yatırım üssü olacak. Ayrıca, milyarca dolarlık yatırım da İstanbul Finans Merkezinde (İFM) yönetilecek.

Ekonomist Prof. Dr. Seyfettin Erdoğan, iki yıl içerisinde Türkiye’ye 270 milyar dolarlık finansman girişi olabileceğini söyledi. Körfez ülkelerinden gelecek yatırımlarla ilgili konuşan Erdoğan “Şu anda Katar ve BAE başta olmak üzere tüm Körfez ülkelerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şahsında, hükûmete karşı çok büyük bir teveccühleri var. Oralardaki birçok yatırımcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görevine devam etmesi hâlinde yatırımlarını artıracağını defalarca ifade etmişti. Cumhurbaşkanı'nın saygınlığının yanı sıra Hazine ve Maliye Bakanlığına da uluslararası itibarı olan birinin atanması durumunda Türkiye’ye yoğun bir sermaye girişi olacak. Körfez ülkelerinden gelecek 90 milyar doların yanı sıra bir 90 milyar daha sermaye girişi olabilir, iki yıl içerisinde ortalama 150-200 milyar doları bulabilir” dedi.

 

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar