Tarih : 15.02.2023 - 06:01

Erdoğan: Yıkılan binaların yüzde 98'i 1999 öncesi yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakanlar Toplantısı sonrası AFAD Merkez Binası'nda Kahramanmaraş merkezli depremler hakkında açıklamalarda bulundu. Depremde can kaybının 35 bin 418'e yükseldiğini açıklayan Erdoğan, yıkılan binaların yüzde 98'inin 1999 öncesi yapıldığını belirtti. Erdoğan, bir yıl içinde deprem bölgesindeki konut inşasını çözeceklerinin altını çizdi.

Bakanlar Toplantısının ardından AFAD Merkez Binası'nda Kahramanmaraş merkezli depremler hakkında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, can kaybının 35 bin 418'e yükseldiğini açıkladı. Erdoğan, yıkılan binaların yüzde 98'inin 1999 öncesi yapıldığını belirtti.

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun SPK'nın önüne gitmesine tepki gösteren Erdoğan, "Borsa İstanbul'daki atılan adımlarla SPK'nın önünde gösteri yapıyor. Bu milletin paralarının SPK'da veya farklı yerlerde yok edildiğinden bahsediyor. Gün bir ve beraber olma zamanıdır. Bu tür şeylerle ilgili elinde belgen varsa, hayat boyu zaten bu tür belgelerle konuşmadın. Hayatın hep yalanlarla hareket ettin. Bu arada yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Senin mumun çoktan yandı ve hala yanmaya devam ediyor." ifadelerini kullandı.

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar