Tarih : 18.04.2024 - 04:01

Fed Bej Kitap: Ekonomik faaliyet "hafif" arttı

Fed, Amerikan ekonomisindeki mevcut duruma ilişkin değerlendirmelerin yer aldığı "Bej Kitap" raporunun nisan sayısını yayımladı.

Bankanın 12 şubesinden gelen analizlerle hazırlanan raporda, genel ekonomik faaliyetin şubat sonundan bu yana "hafif" arttığı belirtildi.

Tüketici harcamalarının genel olarak neredeyse hiç artmadığı kaydedilen raporda, pek çok analizde tüketicilerin fiyat duyarlılığının yüksek kalması nedeniyle ihtiyari harcamalardaki zayıflıktan bahsedildiği aktarıldı.

Raporda, otomobil harcamalarının bazı bölgelerde stokların iyileştirilmesi ve bayi teşvikleri sayesinde önemli ölçüde arttığı ancak diğer bölgelerdeki satışların durgun kaldığı ifade edildi.

Turizm faaliyetinin ortalama olarak ılımlı bir artış, imalat faaliyetinin hafif düşüş gösterdiği belirtilen raporda, finansal olmayan hizmet faaliyetlerinde hafif artış yaşandığının, banka kredilerinin kabaca sabit kaldığının bilgisi paylaşıldı.

Raporda, konut inşaatlarının bir miktar arttığı ve çoğu bölgede ev satışlarının güçlendiği ifade edilerek, buna karşılık, konut dışı inşaatlarda durgunluk ve ticari gayrimenkul kiralamalarında hafif düşüş görüldüğü bildirildi.

Fed'in raporunda, ekonomik görünümün ihtiyatlı bir şekilde iyimser olduğu vurgulandı.

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar