Tarih : 12.03.2023 - 11:19

Fed ve FDIC'den banka krizi için yeni fon aracı

ABD'de on yılın en büyük banka iflası olan SVB'nin çöküşü sonrası birçok orta ve küçük çaplı banka için oluşan endişeler nedeniyle FDIC ve Fed sorun yaşayan bankalara daha fazla mevduat desteğine imkân sağlayacak bir fon yaratmak üzerinde çalıştıkları belirtiliyor.

Federal Mevduat Sigorta Şirketi (FDIC) ve Fed, düzenleyicilerin Silicon Valley Bank’ın (SVB) iflasının ardından sorun yaşayan bankalarda daha fazla mevduat desteğine olanak sağlayacak bir fon yaratmayı değerlendiriyor.

Bloomberg’in kaynaklarına göre düzenleyici kurumlar banka yöneticileriyle yaptıkları görüşmelerde yeni özel aracı ele aldı. Bu uygulamayla mevduat sahiplerine güven aşılanması ve herhangi bir paniğin kontrol altına alınmasına yardımcı olacağı umuluyor.

Üzerinden çalışılan araç risk sermayesi ve start-up’lara odaklanan daha küçük bankaların sağlığıyla ilgili endişelerin yayılması nedeniyle ajansın acil durum planlamasının bir parçası olduğu değerlendiriliyor.

Öte yandan FDIC Cumartesi günü aralarında First Republic Bank’ın da olduğu çok sayıda küçük ve orta ölçekli kredi kuruluşundan yetkilileri mali durumları hakkında incelemeye aldı.

 

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar