Tarih : 17.03.2023 - 05:25

Firs Republic banka 30 milyar dolar destek

ABD’nin en büyük bankaları, krize sürüklenen California merkezli First Republic Bank’a yaklaşık 30 milyar dolar mevduat aktarmak konusunda anlaştı.

Kaynaklar, söz konusu bankalar arasında JPMorgan Chase, Citigroup, Bank of America, Wells Fargo, Morgan Stanley, U.S. Bancorp, Truist Financial ve PNC Financial Services Group’un bulunduğunu belirtti.

ABD’de bankacılık krizinde adı geçen bankalardan biri olan bankanın JPMorgan, Bank of America ve Citigroup’tan 5’er milyar dolarlık, daha küçük bankalardan daha ufak miktarlı mevduat alacağı belirtildi.

Federal Mevduat Sigorta Şirketi (FDIC) Fed ve ABD Hazine Bakanlığı konuyla ilgili ortak bir açıklama yaparak “Bugün 11 banka First Republic Bank’a 30 milyar dolarlık mevduat açıkladı. Bir grup büyük bankanın bu desteğini memnuniyetle karşılıyoruz. Bu da bankacılık sisteminin dayanıklılığını gösteriyor” ifadesini kullandı.

First Republic Bank’ın hisseleri bugün yüzde 36’lık sert düşüş kaydederken haberin ardından yüzde 10 yükseldi. Bloomberg News daha önce bankanın olası satış da dahil bazı stratejik opsiyonları gözden geçirdiğini duyurmuştu.

Banka pazar günü yaptığı açıklamada, Fed ve JPMorgan Chase & Co.’nun dahil olduğu kurumlarla olan anlaşmalardan kaynaklanan operasyonları finanse etmek için 70 milyar dolardan fazla kullanılmamış likiditeye sahip olduğunu duyurmuştu

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar