Tarih : 17.11.2022 - 05:56

Fransızlar Bayraktar TB2'yi öve öve bitiremedi

Dağlık Karabağ, Libya, Ukrayna'da çok önemli başarı gösteren yerli SİHA ve İHA'lar tüm dünyanın diline pelesenk oldu. Son olarak Fransızlar Bayraktar TB2'yi öve öve bitiremedi. Ünlü radyo ve televizyon ağı, France info tarafından yapılan haberde, "Bu drone'lar, Türkiye'nin dünyanın birçok bölgesinde vazgeçilmez bir tedarikçi olmasını sağlıyor" ifadelerine yer verildi. Haberde Türkiye, dünyanın en büyük ekonomileri arasında başı çeken Çin ile kıyaslandı.

Türk SİHA'larının ülke için önemli bir geliri temsil ettiğinin ifade edildiği Marie-Pierre Verot ve Sébastien Berriot imzalı haberde, "Bu drone'lar, Türkiye'nin dünyanın birçok bölgesinde vazgeçilmez bir tedarikçi olmasını sağlıyor" ifadelerine yer verildi.

SİHA'lar arasında Bayraktar TB2'nin "bir yıldız" olduğunu vurgulayan haberde, Türk SİHA'larının Rus işgali altındaki Ukrayna'da oyunu değiştirdiği ifade edildi. "Ukrayna'daki savaşın ilk günlerinde, örneğin Rus zırhlı birliklerine veya düşman helikopterlerine karşı kendini kanıtladı" denilen haberde şu ifadeler kullanıldı:

Batı'nın kitlesel silah sevkiyatından çok önce, bu Türk savaş uçakları TB2, Kremlin ordusunun hava taarruz kuvvetlerine rağmen direnmesini sağladı. Bu drone'lar, Ukrayna ordusunun onlara bir şarkı bile adadığı, hızla viral olan ve erdemlerini kutlayan bir yıldız haline geldi.

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar